reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Giżycko
2.8°C
wschód słońca: 07:11
zachód słońca: 15:50
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Giżycku

kiedy
2024-11-30 17:00
miejsce
Pałac Czeczów, Kozy, Ul. Krakowska 5
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-01 17:00
miejsce
Giżyckie Centrum Kultury, Giżycko,...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-27 18:00
miejsce
Dom Kultury, Kęty, ul. Żwirki i...
wstęp biletowany
kiedy
2024-12-29 16:00
miejsce
Szczyrkowskie Centrum Kultury,...
wstęp biletowany