reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Giżycko
21.6°C
wschód słońca: 04:57
zachód słońca: 20:42
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Giżycku

kiedy
2025-09-01 18:00
miejsce
Giżyckie Centrum Kultury, Giżycko,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-09-28 17:00
miejsce
Dom Kultury, Kęty, ul. Żwirki i...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-13 19:00
miejsce
GOK PROMYK, Bystra, ul. Juliana...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-22 17:30
miejsce
Dom Kultury, Kęty, ul. Żwirki i...
wstęp biletowany